Animalutele, in varii interpretari, care mai de care mai realiste sau abstractizate, au devenit un leitmotiv al culturii hip actuale. Iar colajele si imaginile cu animale in situatii... omenesti nu sunt nici ele o idee atat de iesita din comun. Insa portretele zoo ale artistului spaniol Yago Partal au iesit cu siguranta din banal.

Simplu, intens si… bine accesorizat

Portrete zoo Yago

Ideea nu e deloc complicata: cum ar arata fotografia de buletin a unui urs, tigru sau strut? Si nu va imaginati ca totul este atat de limitat pentru ca fiecare dintre ei are o tinuta moderna si adaptata personalitatii. Adica strutul hipster cu palarie si esarfa, ursul neardy-vintage cu pulover crosetat, dar dangerous, cu capete de mort, iar tigrul baiat muncitor, cu camasa de jeans. Iar ei nu sunt singurele personaje ale colectiei “Zoo Portraits” ale artistului spaniol, Yago Partal.

Portrete zoo Yago
Ca sa iei acasa una dintre imagini trebuie sa platesti un pret intre 6 si 600 de dolari, in functie de dimensiuni, materialul pe care este imprimat sau rama.

Ce face atat de speciale imaginile lui Yago? Naturaletea portretelor, simtul estetic si cel al modei, executia, dar si adaptarea contemporana care mai ca te face sa iti intrebi colegul de birou “ia zi, tu care esti?”.

Cine e Yago

Portrete zoo Yago

Dupa ce a terminat artele frumoase in Barcelona, un oras artistic prin definitie, Yago a inceput sa lucreze pentru companii de genul Filmax sau Canal +, expunand si proiecte personale. Dupa sase ani a decis sa se concentreze exclusiv pe fotografie si productie video, devenind desenator conceptual in cadrul companiei care a castigat oscarul pentru “Labirintul lui Pan”, DDT SFX, una dintre realizari fiind “La piel que habito” a lui Pedro Almodovar. Iar acum, ca orice creativ cu aspiratii, are propria lui casa de productie, “Nieve”.

Comentarii

Articole similare

Portrete zoo Yago

Animalutele, in varii interpretari, au devenit un leitmotiv al culturii hip actuale. »

Vampire Weekend

De 1 aprilie am trecut, dar saptamana aceasta e prea la inceput ca sa treaca usor fara un mic imbold. »

R.E.M. Blue

Ca James Franco poate sa faca orice, in sensul literal al cuvantului, deja ne-am dat seama. »

Paradise si James Franco

Colaborarea lui Nicole Kidman cu Roby Williams e deja legenda. »

Culture
Lifestyle
Made with
Copyright © 2017 Gamine