10 regiuni pe care sa le descoperi in 2013

0
13

In fiecare an, comunitatea de travel „Lonely Planet” editeaza un ghid, „Best in Travel”, care da tentintele in calatorii pentru anul urmator. Un fel de Saptamana Modei, doar ca pentru calatorit. Acolo gasesti cele mai tari 10 tari, orase si regiuni pe care sa le vizitezi. Mai jos gasesti topul celor mai tari regiuni in care sa iti petreci o vacanta memorabila.

Corsica, Franta

Insula mediteraneana este deja o destinatie de renume, cu peisaje unice si aerul frantuzesc. Pe langa rezervatiile naturale si monumentele din patrimoniul UNESCO, in 2013 Corsica va fi si locul de desfasurare al celei de 100a editie a Tour de France, pe 29 iunie.

Negev, Israel

Cei de la Lonely Planet ne indeamna sa nu ne gandim la Neghev ca la un desert parasit. Dealtfel, ei ne asigura ca este o adevarata oaza de dezvoltare, cu eco-villages, statiuni de tip spa si chiar podgorii. Pe lista de “must see” avem si ruinele oraselor Avdat, Shivta si Mamshit.

Mustang, Nepal

“Regatul interzis” nu a lasat sa treaca picior de turist prin el pana in 1992. De atunci, conexiunile si drumurile ce il unesc de restul Nepalului si de China s-au imbunatatit considerabil. Asa ca poti avea ocazia sa te regasesti intr-una dintre pesterile ce serveau drept locuri de conexiune cu spiritualitatea.

Gulf Coast, Statele Unite ale Americii

Adica statele din zona Golfului Mexic – Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama si Florida – sau “Redneck Riviera”. Te-ai putea gandi ca gasesti un reality show la fiecare colt de strada, dar ca recomandari gasim festivitatile de Mardi Gras din New Orleans, muzeul Frank Gehry si muzeul de arta Biloxi Ohr-O’Keefe.

Carinthia, Austria

Daca nu ai bani de Alpi, dar iti place sa skiezi, atunci aceasta regiune austriaca de la granita cu Italia si Slovenia te scapa de griji. Pe langa nenumaratele lacuri, vei gasi si izvoare cu apa calda. 26 de grade in varf de munte cum iti suna?

Palawan, Filipine

4010PALAWAN

Plajele salbatice si locurile de scufundari sunt un hit printre turistii care aleg insula Palawan, o experienta mai autentica fata de luxuasa statiune vecina, Boracay. In plus, ai un rau subteran, Saint Paul, si 34 de vase japoneze scufundate in apropiere pe care sa le explorezi.

Marea Continentala Seto, Japonia

Zona, ceva mai putin cunoscuta turistilor, este o oaza de liniste fata de agitatia din Tokyo, presarata cu insule unde poti avea o experienta autentic japoneza in satele si templele traditionale. Iar in 2013, 11 insule aflate in marea Seto vor gazdui un festival de arta, muzica si teatru.

Campania, Italia

Pe langa punctele de interes clasice, precum muntele Vezuviu si ruinele orasului Pompei, din aprilie pana in iulie 2013, regiunea din sudul Italiei va gazdui si un festival cultural. Vei gasi de la expozitii, concerte, proiectii de film si spectacole de balet, la prestatii stradale.

Yukon, Canada

Daca ai nevoie de un loc unde sa fi tu cu tine, atunci in nordul Canadei iti vei gasi oaza. Si daca te grabesti putin nici nu iti strica incalzirea globala peisajul. Printre punctele de interes gasesti parcul national Kluane, cu cinci dintre cei mai inalti munti din tara.

Chachapoyas, Peru

Doar cu numele si te binedispune. Dar aceasta locatie din Anzi este indicata doar celor carora le place sa bata carari pentru a ajunge la adevarate bijuterii culturale si peisagistice. Pe lista lucrurilor de vazut sunt situl funerar Karajia si una dintre cele mai mari cascade ale lumii, Gocta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here