Bucătaria franceză o îmbinare de artă cu tradiție

0
11
chezodette

Bucătăria franceză este cunoscută în întreaga lume pentru eleganța și atenția acordată detaliilor. Bucătarii francezi sunt cunoscuți pentru precizia și ingeniozitatea lor. Aceștia preiau practici vechi de secole și le transformă în mâncăruri inovatoare care încântă simțurile.

De-a lungul anilor, bucătăria franceză a fost influențată de multe culturi diferite. Folosirea cartofilor și a roșiilor, de exemplu, a venit din Italia, în timp ce utilizarea condimentelor, cum ar fi piperul cayenne, a fost introdusă de exploratorii spanioli.

Bucătăria franceză este cunoscută în întreaga lume pentru calitatea ingredientelor sale, pentru rafinamentul aromelor sale și pentru frumusețea prezentării sale, poți comanda acum cele mai bune tarte și quiche-uri din București la Chez Odette.

Stilul culinar francez este o formă de artă impregnată de tradiție. Țara are o istorie îndelungată de inovație agricolă, ceea ce înseamnă că fermierii francezi au învățat să cultive multe culturi diferite și să crească cu mare grijă multe tipuri diferite de animale. Acest lucru înseamnă că produsele și cărnurile folosite în bucătăria franceză sunt adesea de cea mai bună calitate.

În plus, actul de a pregăti o masă este luat foarte în serios în Franța. Felurile de mâncare sunt aranjate artistic și elegant, într-un mod care le scoate în evidență frumusețea naturală, astfel că a lua masa cu preparate din bucătăria franceză poate fi o experiență plăcută din punct de vedere estetic, dar și una delicioasă.

Felul în care francezii se bucură de mâncare

Decadența bucătăriei franceze se reflectă, de asemenea, în gustul său bogat. Bucătarii au tendința de a folosi multe condimente și ierburi diferite pentru a spori aromele naturale ale mâncărurilor lor, rezultând astfel mâncăruri complexe care combină o gamă largă de gusturi. În acest fel, consumul de mâncare franceză poate fi o experiență senzuală, deoarece angajează toate cele cinci simțuri deodată.

În schimb, tehnica este cea care diferențiază mâncarea franceză. Arta de a găti o masă ar trebui să fie apreciată la fel de mult ca și mâncarea în sine, iar în Franța este considerată o parte importantă a savurării mesei. De fapt, fiecare aspect al unei mese este atent analizat: de la felul în care arată pe masă, la gust și la cum se simte pe limbă atunci când o mănânci. În Franța, mesele sunt aproape întotdeauna consumate împreună cu alte persoane și sunt savurate încet, pe parcursul mai multor feluri de mâncare, mai degrabă decât rapid acasă.

Francezii își savurează mesele încet și deliberat. Mâncarea este menită să fie savurată și apreciată prin toate cele cinci simțuri: văzul, mirosul, gustul, atingerea și sunetul („clinchetul” paharelor sau „pocnetul” furculițelor).

În timp ce multe alte bucătării – cum ar fi bucătăria italiană și cea japoneză – sunt cunoscute pentru accentul pus pe ingrediente proaspete, care provin din surse locale și sunt preparate simplu, bucătăria franceză se concentrează mai mult pe experimentarea unor tehnici diferite și pe utilizarea ingredientelor în moduri unice. Acest lucru poate duce la feluri de mâncare care necesită mai multă muncă și sunt mai lungi de pregătit. În timp ce unii critici consideră acest lucru ca fiind excesiv, alții cred că adaugă un element de lux de care se bucură atunci când mănâncă la un restaurant cu bucătărie rafinată.

De exemplu, bucătarii francezi folosesc adesea grăsime de rață sau de gâscă în loc de ulei de canola sau ulei vegetal. De asemenea, ei folosesc măduva osoasă în sosurile lor, ceea ce conferă sosurilor savuroase o aromă bogată și grasă.

Când te gândești la bucătăria franceză, există câteva feluri de mâncare principale care îți vin imediat în minte: coq au vin, bouillabaisse și boeuf bourguignon. Dar acestea nu sunt singurele feluri de mâncare pe care ar trebui să le aveți în vizor. Iată alte câteva feluri de mâncare tradiționale franceze pe care să le încercați.

1. Ratatouille

2. Souffle

3. Mousse de ciocolată

4. Jambon persille

5. Croque madame

6. Quiche Lorraine

Când vă gândiți la mâncarea franceză, ce vă vine în minte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here