Care-i treaba cu relatiile la distanta?

0
81

Intotdeauna, cand se vorbeste despre relatii, lucrurile par destul de complicate. Iar atunci cand e vorba de o relatie la distanta, lucrurile sunt cu atat mai dificile. Multi oameni sunt de parere ca relatiile la distanta sunt intotdeauna sortite esecului. Insa, nu este tocmai asa. Intr-adevar, nu exista o reteta secreta care sa faca o relatie la distanta sa functioneze perfect, insa exista o serie de ponturi de care ar trebui sa se tina cont, pentru ca totul sa mearga bine. Sau cel putin sa fie mai putin extenuanta. Iata care sunt acestea:

Tips and tricks – relatii la distanta

Reguli clar stabilite. Poate suna usor rigid, insa este nevoie de stabilirea unor limite pe care ambii parteneri sa le respecte, astfel incat sa fie evitate pe cat posibil conflictele. Se spune ca certurile dintr-o relatie sunt sarea si piperul, insa, la distanta, cand cei partenerii nu se pot intalni fata in fata, pentru a lamuri totul si a pune capat conflictului, se poate ajunge chiar la o despartire urata. Tocmai de aceea, trebuie stiut de la inceput care sunt parerile celor implicati intr-o asemenea relatie, cu privire la aspecte legate de fidelitate, incredere, intalniri.

Relatie la distanta, dar pana cand? Este o intrebare pe care orice cuplu trebuie sa si-o adreseze. Daca, sa zicem ca unul dintre parteneri este nevoit sa se mute cu familia sau job-ul intr-un alt oras sau intr-o alta tara, trebuie stabilit un reper cu privire la evolutia relatiei respective. In acest caz, se poate incerca o relatie la distanta pana cand celalalt partener va avea posibilitatea sa-l urmeze pe cel care a plecat sau pana cand cel care a fost nevoit sa plece se va intoarce.

Intalniri cat mai des. O problema legata de relatiile la distanta este reprezentata de imposibilitatea de a petrece timp cu partenerul. In felul acesta, o persoana poate ajunge sa se simta singura. Tocmai de aceea, importante sunt planurile facute impreuna. De exemplu, daca o persoana locuieste in Romania, iar cel sau cea de care s-a indragostit locuieste in Italia, se pot stabili vizite la un anumit interval de timp sau destinatii de vacanta care sa permita intalnirea celor doi.

Comunicarea permanenta. Relatiile la distanta sunt alimentate de comunicare. Asa ca intalnirile pe Skype, conversatiile lungi la telefon sau pe site-uri de socializare sunt un „must”. Partenerii trebuie sa fie prezenti unul in viata celuilalt, chiar daca acest lucru nu se poate realiza fizic. Astfel, pozele ocupa un loc extrem de important. De exemplu, daca unul dintre parteneri are parte de un eveniment important, cum ar fi o aniversare sau pur si simplu merge la o expozitie care ii face placere, este recomandat sa-l implice si pe cel aflat la distanta, povestindu-i despre respectivul eveniment sau aratandu-i poze si filmulete.

Jumatatea plina a paharului. Atunci cand vine vorba de relatiile la distanta este nevoie de cateva ingrediente pe care nu orice le are. Unul dintre acestea este rabdare. Alt ingredient este optimismul. Iar o gandire pozitiva ajuta la abolirea barierelor de timp si spatiu. Relatiile la distanta ofera libertate si ii ajuta pe parteneri sa se cunoasca pe ei insisi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here