Casatoria, 7 motive ca sa spui DA

0
12

După ce a înregistrat o scădere alarmantă, curajul celor care spun DA căsătoriei revine în forță. În zilele noastre, ca să te căsătorești este o adevărată provocare. Iată doar 7 dintre motivele evidente care te pot face să spui poate cel mai important DA din viața ta. Nu înainte de a cumpăni cu grijă și pe îndelete fiecare etapă în parte, cu bune dar și cu/sau mai ales rele.

1. Mi-a cerut mana
Iată un moment la care toate, dar absolut toate, visăm încă din prima clipă în care aflăm de existența lor, a zânelor, a prințeselor și a crăieselor. Clipa în care ni se cere să consimțim (singure, fără implicarea părinților cum era pe vremuri), să ne trăim tot restul vieții doar alături de el. El iubitul, prietenul, sufletul nostru pereche. Acum nu depinde decât de noi să avem ce ne dorim dintotdeauna.
Puterea absolută de a ne făuri viitorul așa cum am visat e, iată!, în sfârșit, în mâinile noastre. Cu toate acestea, se spune că prea puține ne amintim mai târziu cine din noi doi, noi sau… el, a făcut primul pas…

2. Il iubesc
Evident , acesta este astăzi motivul cel mai romantic și mai des invocat când hotărâm să ne căsătorim. Ar trebui să fim foarte mândre pentru asta, fiindcă este o libertate de care suratele noastre din trecutul nu prea îndepărtat nu beneficiau, căsătoriile încheindu-se, pe atunci, mai ales din interesul economic al părinților și numai cu acordul bisericii de teama unor mezalianțe. Pe atunci, iubirea nici nu intra în calcul, nici măcar pe cel mai mic și mai prăpădit dintre locuri.

3. Vreau o familie
Cu alte cuvinte, vreau să nu mai fiu singură. Vreau să am copii doar cu el, cu omul pe care-l iubesc și mai ales vreau ca, respectându-i regulile, societatea să ne recunoască, la rândul ei, dreptul la existență.

4. Siguranta materiala
Unde-s doi puterea crește, spune un vechi proverb românesc și așa este. Chiar dacă astăzi sunt destule femei care câștigă cel puțin egal sau chiar mai mult decât bărbații lor, marea majoritate aduce totuși acasă mai puțini bani și asta după un volum de muncă mai mare și un timp mai îndelungat decât cel pe care-l consumă, de regulă, el, bărbatul. Este, prin urmare, și mai comod și mai sigur, chiar dacă nu o prea recunoaștem, să existe doi susținători în familie.

5. Mereu m-am visat mireasa
Zânișoară, prințesă, regină…, o împlinire pe care fiecare femeie o visează încă din copilărie, pășind alături de un prinț fermecător, tandru și puternic. Împreună pe drumul spre fericire, lumină, bucurii. Împreunăcu fastul specific titlului de regi ai clipei, ca în poveste și, mai ales, ca în visul din copilărie.

6. Sarbatoarea suprema a tainiciei
Chiar dacă nu vrem să recunoaștem, ritualurile dau profunzime evenimentelor și mai ales sens vieții. Respectându-le, nu facem decât să perpetuăm tradițiile strămoșești.

7. Pentru copii
Nu de puține ori, nunta are loc după nașterea primului copil, dar tocmai pentru a-i crea lui cadrul și mediul tradițional și sigur de creștere. Doar familia îl ajută să se împlinească.

5 argumente pentru căsătoria de probă
E modern și vrei să spargi șablonul tradiției pe care au urmat-o generații de îndrăgostiți înaintea ta.
Te desparți ușor, dar mai ales știi că o poțiface oricând fără să tulburi prea mult apele, fără să produci și altora prea multă suferință.
Scapi de ceremonia nunții și mai ales de obligația de a respecta unele obiceiuri cu care nu ești de acord, dar pe care ești constrânsă să le respecți de gura lumii sau a familiei.
E mai discret. Poți începe viața în doi chiar imediat sau de a doua zi de când ați hotărât să rămâneți împreună.
Este un test necesar înaintea pasului spre căsătoria propriu-zisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here