Celulita, inamicul cu trei fete

0
146
Fie ca suntem slabe, fie ca suntem plinute, toate stim ce este celulita. Nu  avem nevoie de o definitie. Exista femei foarte slabe care au zone celulitice, in vreme ce unele doamne mai durdulii nu sunt afectate niciodata de „coaja de portocala”.
De unde provine aceasta grasime si de ce atata nedreptate? Iata cateva explicatii cu privire la acest subiect uneori dureros!
Exista mai multe tipuri de celulita.Celulita „ereditara” mostenita din mama in fiica, se observa pe coapse, fese, solduri si brate.Majoritatea persoanelor afecate au mama sau bunica „suferinda” de aceeasi problema.Celulita cauzata de o circulatie venoasa si limfatica defectoasa, care se instaleaza in secial pe picioare, genunchi, gambe, glezne.

Celulita cauzata de stres, nervozitate si viata dezechilibrata, este cea care se instaleaza pe abdomen.

Femeile sunt dezavantajate in lupta impotriva celulitei. Dar e bine de stiut ca putem scapa de ea prin munca si perseverenta.

CUM SCAPAM DE CELULITA?

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa scapati de ea:

  • Tineti cont ca ereditatea nu este sinonima cu fatalitatea.
  • Practicati o activitate sportiva. Sportul va poate ajuta sa scapati de stres, de starile de nervozitate si tonifiaza.
  • Este important sa aveti o alimentatie echilibrata.
  • Evitati pe cat posibil toxinele.Evitati grasimile, alcolul, tutunul si excesele de orice fel.
  • Apa, multa apa. Majoritatea femeilor care au celulita nu beau suficienta apa. Este absolut necesar sa beti intre 1,5 si 2 litri de apa in 24 de ore( mai mult poate fi inutil sau chiar periculor) pentru ca astfel organismul sa poata elimina toxinele.
  • Facilitati circulatia venoasa si limfatica. Ca o regula generala, toate hainele care strang si se muleaza nu sunt recomandate. Fustele prea strampte strang talia, stanjenind digestia si circulatia, pantalonii mulati jeneaza microcirculatia si faciliteaza retentia de apa, ghetele si sosetele stranse pe glezna ori gamba, ca un garou, impiedica buna desfasurare a circulatiei.

Toate acestea fiind spuse va doresc mult succes in lupta cu celulita. Pentru doamnele si domnisoarele mai comode, voi reveni cu un articol despre metode mai rapide de a scapa de ” dusman”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here