Cocktailuri pentru sărbători

0
44

În prag de sărbători, atunci când îţi faci planuri legate de mesele festive pe care le vei organiza, este bine să dai frâu liber imaginaţiei, astfel încât să obţii unele dintre cele mai inspirate şi originale momente. De la meniuri sofisticate, ornamente de Crăciun, luminiţe şi steluţe, de la cadouri pentru cei dragi, până la amenajarea mesei, toate vor fi luate în calcul, însă nu trebuie să uiţi şi de băuturile care vor înnobila  momentul.

Cocktail în prag de sărbătoate

Cocktailul, această băutură reprezentată de amestecuri pline de arome, îţi oferă posibilitatea realizării unora dintre cele mai plăcute şi parfumate licori, împletind asprimea plăcută a alcoolului cu texturi şi gusturi variate. Trebuie doar să te înarmezi cu imaginaţie, reţete îndrăzneţe, un  shaker, ustensile bar, pahare speciale, paie,  bucurie şi multă distracţie. Astfel, băutura care iniţial a luat naştere din dorinţa de a atenua gustul precar al unui alcool nu tocmai bun, prin amestecarea acestuia cu arome variate de fructe şi sucuri, devine astăzi vedeta mesei tale de Crăciun, răsfăţându-ţi oaspeţii cu arome parfumate şi plăcute, împletite cu iz de scorţişoară, portocală, rom, ciocolată, rodii, mere, afine  sau  vin roşu.

Reţete de cocktailuri

Cocktailul poate lua o formă festivă, dacă alegi să combini variate gusturi şi texturi, ornându-le cu fructe mici roşii şi cu rămurele parfumate de brad.  Astfel, având la îndemână un set de ustensile bar, poţi alege sa prepari unul din cocktailurile clasice  Hugo, un cocktail dulce, Mojito, cu puternic iz de mentă şi rom, Dry Martini, cocktailul pe bază de gin, Long Island Ice Tea, puternic alcoolizat cu vodcă sau Aperol,  pe bază de vinuri dulci şi sucuri proaspete de fructe. De asemenea, poţi prepara un cocktail Gin Plymouth, amestecând generos sucuri de afine cu puţin gin şi apă carbogazoasă sau sifon. Poţi opta pentru aroma inconfundabilă de scorţişoară, combinând whisky cu puţin amareto şi un gălbenuş de ou. Amesteci totul bine şi adaugi un praf de scorţişoară.  O altă variantă foarte apreciată, va fi cocktailul realizat din vin dulce şi suc de rodii şi merişoare. Îţi poţi demonstra creativitatea, creând un decor vesel din merişoare proaspete şi o crenguţă de brad. Cocktailul este o băutură foarte permisivă, astfel că îţi vei putea demonstra creativitatea într-un pahar frumos ornat cu iz de sărbătoare.

Cocktailul pe masa de Crăciun

Atunci când îţi aştepţi oaspeţii la masa de Crăciun, este indicat ca toate băuturile să fie la îndemână, gata să fie preparate,  servite şi savurate. Pentru prepararea şi servirea cocktailurilor va fi nevoie  de un set de ustensile bar, pregătindu-te în acelaşi timp cu pahare, paie şi  garnituri care vor avea atât rol decorativ, cât şi de intensificare a gustului. Astfel, te vei înarma  cu ingrediente  precum gheaţa, cireşele, merişoarele, afinele proaspete, măslinele, feliuţele  de lămâie sau frunzele de mentă proaspătă. Servirea cocktailurilor se va face la o temperatură între 10 şi 12 grade Celsius. Fiind o masă de sărbătoare, poţi lăsa la alegerea invitaţilor modul în care aleg să îşi servescă băuturile, astfel că un cocktail poate fi servit oricând pe timpul mesei, important fiind ca tu să fii pregătit cu toate băuturile şi ingredientele necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here