Cum influențează corpurile de iluminat elegante spațiul de locuit

0
35

Când vine vorba de casă, iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente care pot face ca un spațiu să se simtă confortabil. De fapt, mulți oameni vor cheltui mai mulți bani pentru designul interior decât pentru mobilierul propriu-zis. Corpurile de iluminat pot fi folosite pentru a face o cameră mai spațioasă sau mai confortabilă, în funcție de tipul de corp de iluminat pe care îl alegeți.

Corpurile de iluminat sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a atrage atenția asupra anumitor zone din casa dvs. De exemplu, dacă aveți o zonă care este greu de decorat pentru că este mică sau nu are ferestre, atunci corpurile de iluminat sunt o modalitate excelentă de a atrage atenția asupra acestei zone și de a crea iluzia că este mai mare decât este de fapt.

Dacă sunteți în căutarea a ceva simplu și clasic, luați în considerare un candelabru sau un sconce. Candelabrele sunt perfecte pentru a adăuga textură și dimensiune unei încăperi, deoarece vin în atât de multe forme, dimensiuni și materiale – de la alamă la cristal și până la fier forjat! Sconces sunt o altă opțiune excelentă, deoarece emit suficientă lumină, dar nu sunt la fel de copleșitoare precum candelabrele de dimensiuni mari în spații mai mici, cum ar fi băile sau dulapurile.

Dacă vă simțiți mai modern, luați în considerare instalarea unei lămpi suspendate deasupra mesei de luat masa sau a blatului de pe insula de bucătărie. Lămpile suspendate sunt excelente pentru a adăuga lumină ambientală în încăperi mai mici, unde iluminatul de deasupra capului ar fi prea dur pentru ochi; de asemenea, acestea oferă o iluminare excelentă pentru sarcini dacă aveți nevoie de ajutor pentru a citi etichetele în timp ce gătiți cina.

Candelabre clasice sau moderne în funcție de designul spațiului

Dacă aveți un design interior clasic, cu mobilier și decorațiuni tradiționale, un candelabru clasic se va potrivi perfect. De exemplu, dacă casa ta are mobilier din lemn și pereți întunecați, încearcă un candelabru auriu. Acesta va adăuga căldură camerei și o va face să pară mai luxoasă. Dacă aveți un spațiu mare, cu tavane înalte, un candelabru clasic, cu modelele sale ornamentate și accentele elaborate de cristal, ar putea fi perfect pentru dumneavoastră.

Un design interior modern este mai minimalist și mai practic decât unul clasic. Dacă doriți să vă faceți casa să arate mai modernă fără să schimbați nimic altceva în ea, atunci luați în considerare cumpărarea unui candelabru LED cu linii curate și forme simple în loc de decorațiuni ornamentate. Acest tip de corp de iluminat este perfect dacă doriți ceva care să arate elegant și modern fără a fi prea ostentativ sau scump (deoarece tind să fie mai ieftin decât alte opțiuni).

Ce fel de candelabre moderne să alegeți?

Când ne gândim la candelabre moderne, ne imaginăm de obicei ceva cu un design simplu și curat. Adesea sunt realizate din metal sau sticlă și arată ca ceva ce ați vedea în holul unei galerii de artă.

Dar știați că există multe alte tipuri de candelabre moderne? De la cele colorate la cele elegante, există mult mai multă varietate decât ați putea crede. Iată câteva dintre preferatele noastre:

1) Candelabrul din sticlă: Acestea arată grozav în orice cameră, deoarece pot fi realizate din orice culoare imaginabilă. Poți alege între sticlă transparentă și sticlă colorată, astfel încât se vor potrivi perfect cu decorul tău.

2) Candelabrul din metal: Ca și omologii lor din sticlă, candelabrele din metal sunt disponibile în multe culori și stiluri diferite. S-ar putea să nu vă gândiți să folosiți metalul ca material pentru decorul casei – dar chiar funcționează! Dacă sunteți în căutarea a ceva care să aibă un aspect industrial, dar care să pară totuși modern, aceasta este calea de urmat.

3) Candelabrul modern cu cristale: Acesta este pentru cei care vor ca candelabrul lor să iasă în evidență față de toate celelalte. Are cristale! Și cine nu iubește cristalele?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here