Cum să eviți rutina în cuplu

0
70

Dragostea nu este deloc ușor de întreținut. Copiii, jobul sau pur și simplul timpul care trece, nu ne mai permit să ne regăsim ca pe vremuri. Pentru a reaprinde flacăra pasiunii și pentru a evita rutina, iată câteva sfaturi.

Recreează începuturile relației
Chiar dacă anii au trecut, nu înseamnă că dorințele și așteptările tale de la viața de cuplu trebuie să se diminueze. Și dragostea este făcută din concesii. Reamintește-ți de începuturile relației voastre. Ce haine purtai când vroiai să-l seduci? Ce activități făceați împreună pentru a vă distra? Ce idei vă legau? Când ești în pană de inspirație, reamintește-ți de trecut.

Fii relaxată
În loc să-i povestești partenerului tău de problemele de la locul de muncă mai bine axează-te pe discuții relaxante și lejere. Bine, asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi problemele importante ci pur și simplu să abordezi și alt genul de discuții.

Găsiți activități noi
Dacă după mai mulți ani de conviețuire, cina la restaurant în aceeași zi a săptămânii poate deveni plictisitoare, găsiți alte activități: o plimbare cu barca de exemplu, un week-end romantic, un grătar…există o mulțime de activități prin care poți reînnoda complicitatea amoroasă.

Redescoperă-ți senzualitatea
Senzualitatea face, prin definiție, apel celor cinci simțuri. Nu neglija niciunul din acestea. Mirosul pentru început, aprinzând lumânări parfumate înainte de culcare. Atingerea, cu ajutorul unui masaj senzual. Auzul, prin difuzarea unei muzici calde și suave, care să gâdile urechile partenerului tău. Văzul, având grijă de aspectul tău fizic și în cele din urmă gustul, degustând împreună cu partenerul tău un vin de calitate, frișcă sau ciocolată care să vă răsfețe papilele gustative. Din toate aceste simțuri, văzul trebuie privilegiat deoarece hormonii sunt mai receptivi la stimulii vizuali.

De la senzualitate la sexualitate
Când raporturile sexuale sunt din ce în ce mai rare din cauza rutinei, reluarea contactelor nu este chiar atât de ușoară pe cum pare. Trebuie să respecți câteva etape: atingeri nevinovate, urmate de atingeri senzuale, o mână mângâiată în timp ce se uită la televizor, un braț în jurul gâtului după o zi grea, o îmbrățișare tandră înainte de culcare.

Imaginează-ți cele mai rele lucruri pentru a le realiza pe cele mai bune
Azi, partenerul tău a coborât de pe piedestalul pe care se afla la începutul relației. Defectele sale sunt din ce în ce mai evidente, uneori te enervează, ai ajuns să te întrebi ce te mai atrage la el. Înainte să adormi, imaginează-ți următorul scenariu: cum ar fi dacă o femeie frumoasă ar încerca să-ți seducă partenerul și acesta ar cădea pradă farmecelor sale. Este posibil ca acest scenariu să te trezească la realitate și să te facă să ieși din rutină. Nimeni nu este perfect. Nici partenerul tău, dar nici tu. Atunci, în loc să te concentrezi asupra defectelor partenerului tău, fii coștientă de calitățile sale și apreciază-l la adevărata sa valoare. Este chiar atât de grav că-și aruncă hainele peste tot, că lasă capacul ridicat la toaletă, că nu pune capacul înapoi la pasta de dinți? Gândește-te că și el îți tolerează maniile: shopping, aranjatul cu orele și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here