Cum să-ți măsori corect mărimea piciorului pentru a te asigura că alegi perechea potrivită de sandale

0

Alegerea sandalelor potrivite poate fi descurajantă. Dimensiunea sandalei este aceeași cu cea a pantofilor obișnuiți? Mărimea ta potrivită va varia în funcție de stilul pe care îl alegi?

Iată cum să-ți găsești potrivirea perfectă

American Sizing vs. European Sizing

Confuzia asupra dimensiunilor pantofilor începe, în general, cu existența a două sisteme diferite de dimensionare. De ce europenii și americanii folosesc metode separate pentru dimensionarea pantofilor? În primul rând, țările europene folosesc sistemul metric de măsurători – centimetri, litri și kilometri – în timp ce SUA utilizează un sistem de inci, galoane și mile. Noi îl numim „dimensionare europeană” doar pentru că sistemul este originar din Europa, deși este utilizat acum în majoritatea țărilor din întreaga lume. Singurele alte țări care folosesc sistemul de măsurare american sunt Liberia și Myanmar.

Un alt aspect confuz al mărimilor pantofilor este că nu sunt tocmai uniformi. La fel ca în cazul blugilor și altor articole vestimentare, dimensiunea pantofilor variază în funcție de producător. Acest lucru poate fi puțin frustrant, dar vestea bună este că, odată ce ai găsit o marcă de pantofi sau sandale care funcționează pentru tine, dimensiunea va fi consecventă, astfel dacă îți dorești o pereche de încălțăminte potrivită, vezi toată colecția de sandale de la Modlet.ro și alege-le pe cele potrivite ție în funcție de informațiile ce urmează. 

În general, dimensiunile europene sunt ambele unisex și nu sunt separate în categoriile copiilor și adulților. Aceasta înseamnă că dimensiunea 37 se potrivește unui picior cu dimensiuni similare, indiferent dacă aparține unui copil, unei femei sau unui bărbat. Dimensiunile americane tind să funcționeze mai îngust pentru femei și mai largi pentru bărbați.

Cum să-ți măsori lungimea piciorului

Ambele sisteme de dimensionare se concentrează pe lungimea picioarelor. Este important să îți măsori frecvent picioarele de-a lungul vieții, deoarece dimensiunea pantofilor se poate schimba în timp. Și cu siguranță trebuie să măsori ambele picioare, deoarece majoritatea dintre noi avem unul care este mai mare sau mai lung decât celălalt. Mergi mereu pe alegerea perechilor potrivite pentru piciorul cu mărimea mai mare, cu excepția cazului în care discrepanța depășește aproximativ un centimetru, caz în care este posibil să fie nevoie să consulți un profesionist pentru orteză sau încălțăminte specializată.

Pentru a-ți măsura picioarele pentru sandale:

  1. Stai în picioarele goale cu călcâiele lipite de perete.
  2. Pune o riglă pe podea, paralelă cu piciorul și lipită cu unul dintre capete de perete.
  3. Măsoară lungimea de la perete până la vârful celui mai lung deget de la picior.

Cum să vă alegi dimensiunea 

Folosind graficele de pe site-urile producătorilor și măsurătorile de acasă, ar trebui să poți selecta sandalele care se vor potrivi bine. Dacă te încadrezi între dimensiuni, alege următoarea dimensiune mai mare. Nu uita că sandalele din piele 100% tăbăcită vegetal se vor înmuia și se vor întinde ușor pe măsură ce le porți. Poți accelera procesul de alungire a sandalelor purtându-le umede, ceea ce le ajută să se muleze pe contururile piciorului.

Sandalele sunt disponibile în lățime medie, la fel ca majoritatea pantofilor de dimensiuni europene. Dacă ai o arcadă deosebit de înaltă sau picior larg, ia în considerare alegerea sandalelor pentru femei cu catarame sau a sandalelor pentru bărbați cu velcro. Aceste stiluri pot ajuta la prevenirea durerilor de picioare și permit potrivirea degetelor de la picioare, arcadă și gleznă. Deoarece sandalele sunt mai deschise decât pantofii obișnuiți, discrepanțele minore în lățime sunt în general tolerabile, fără a provoca disconfort. 

Sursă foto: Unsplash.com 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version