Decoratiuni pentru bradul de Craciun

0
57

De Craciun, alaturi de scena Nasterii Domnului, bradul de Craciun este vedeta sufrageriei si a oricarui colt unde este asezat. Colorat sau monocrom, mare sau mic, traditional sau indraznet, indiferent de alegere, bradul de Craciun ramane cel mai frumos obiect de decor pe toata perioada de iarna.

Cum arata bradul de Craciun in visul tau?

In randurile de mai jos, venim cu cateva idei de asamblare si decorare, astfel incat sa arate ca un brad de revista, dar si sfaturi practice pentru a o alegere buna in functie de locul in care urmeaza sa il plasati.

In primul rand, tinem cont de masuri

Desi stim ca va place aspectul impunator pe care il ofera un brad de Craciun mare, care ajunge pana in tavan si umple totul spatiul cu magie, trebuie sa fiti realisti atunci cand alegeti bradul de Craciun. Puteti opta pentru brad de Craciun artificial (va trebui sa va ganditi unde sa-l pastrati cand trec sarbatorile) sau brad natural (aveti grija de el, si apoi il replantati, sau il aruncati in locurile special amenajate.).

In final este foarte important sa stiti sigur unde il veti aseza, pentru a face corect masuratorile si a alege un brad de o dimensiune adecvata spatiului.

Exista brazi de Craciun de toate dimensiunile, chiar si intr-o versiune mini, care arata precum o piesa de mobilier. Deci, in acest fel, fiecare casa, sau birou, etc., poate avea un brad de Craciun. Desi este un obiect decorat spectaculos, este indicat sa nu va stea in cale, pentru ca ii veti simti prezenta pentru multe zile.

Daca il asezati intr-un colt, va veti asigura ca nu va impiedica si, in plus, atunci cand il decorati, partea cea mai putin vazuta poate sa ramana chiar si nedecorata.

Daca bradul de Craciun este artificial, are lumini sau decoratiuni ce necesita electricitate, alegeti un loc unde sa aveti o priza in apropiere, pentru ca astfel evitati prelungitoarele inestetice. Daca bradul de Craciun este natural, evitati zona caloriferului, radiatorului sau alte surse de caldura.

Cum decoram bradul de Craciun?

Incepeti cu luminile

Bradul de Craciun poate fi decorat numai cu lumini sau, puteti adauga multiple decoratiuni. Pentru a pastra o ordine corecta de asamblare si decorare a bradului, deschideti intai fiecare ramura, in cazul brazilor artificiali, si alegeti locul unde doriti sa il asezati.

Trebuie sa va asigurati ca ati ales un design potrivit cu dimensiunea si inaltimea bradului de Craciun. Pentru a sti ce lungime a ghirlandei de lumini trebuie sa achizitionati, e bine sa utilizati o sfoara si sa o rasuciti in jurul bradului, pe care ulterior sa o masurati. Insa, de cele mai multe ori, gasiti scris pe ambalajul ghirlandei, pentru ce dimensiune de brad este recomandata.

Incepeti sa rulati ghirlanda de lumini, de la varful bradului in jos, in jurul ramurilor, acoperind intregul perimetru. Va recomand sa verificati daca ghirlanda este pozitionata corect pe ramuri, inainte de a pune celelate decoratiuni, pentru ca ulterior veti strica estetica bradului.

Odata ce ghirlanda de lumini este la locul sau, incepeti sa montati decoratiunile pe ramurile bradului. De asemenea, incepeti de sus in jos. Distribuiti decoratiunile dupa tip si nuanta, mai intai globurile de o culoare, apoi cele colorate sau imprimate, apoi decoratiunile de diferite forme (stele, conuri).

Globurile sau ornamentele mai mari sunt plasate in partea de jos a bradului, unde coroana este mai mare, iar cele mici in partea de sus. Acest lucru este recomandat deoarece ramurile din partea de sus sunt mai mici si suporta o greutate mai mica.

Brazi de Craciun cu decoratiuni pentru toate gusturile

Desi gasim o multitudine de idei pentru decorarea bradului, este recomandat sa identificati care este stilul care va place, si nu numai. Este imperios necesar ca decoratiunile sa se potriveasca cu designul locului unde bradul de Craciun este amplasat.

Este de inteles daca doriti sa fiti la moda, sa alegeti decoratiuni in tendintele anului, cum ar fi roz pal, albastru, auriu sau argintiu, insa nu pot fi in discordanta totala cu restul elementelor din incapere.

Nu se recomanda sa optati pentru globuri sclipitoare, daca incaperea unde puneti bradul este vintage, cu mobilier vechi, canapele de piele si candelabre pictate. In acest fel alegeti conuri de brad, sau soldatei din lemn, ghirlanda cu clopotei, cadouri ambalate in rafie, toate de o estetica cu influente vintage.

Totul este despre a te indentifica, si de a-ti pune amprenta in fiecare detaliu.

Piciorul bradului

Este un detaliu important atunci cand il decorati. Nu lasati picioarele sa fie vizibile, pentru ca se va observa ca nu este un brad natural, si este inestetic. Puneti o copertina de rachita, sau una din material textil. Puteti, de asemenea, sa alegeti o bucata de tesatura cu motive de Craciun sau o patura pufoasa, sau sa puneti multe cadouri la baza acestuia.

Varful bradului

In mod traditional se opteaza pentru o stea, dar poate fi inlocuita si cu orice alta figurina. Aceasta decoratiune se pune ultima.

Faceti o traditie din impodobirea bradului de Craciun, si alegeti o zi in care il puteti decora impreuna cu familia, in special cu cei mici, pentru ca bucuria pe care o aduce acest moment, este cu adevarat magica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here