Idei de grădinărit – cum să proiectați designul grădinii cu trandafiri

0
16

Trandafirii sunt una dintre cele mai populare flori din lume și sunt cultivate de mii de ani. Există multe specii diferite de trandafiri și vin într-o gamă largă de culori, de la alb la galben la roz la roșu.

Proiectarea grădinii folosind trandafiri poate fi o provocare, deoarece sunt o floare atât de populară încât poate fi dificil să găsești modalități de a le scoate în evidență. Cu toate acestea, există câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să creați modele frumoase cu trandafiri.

O modalitate de a scoate în evidență trandafirii este să îi folosești ca accente în designul tău. De exemplu, dacă aveți o grădină albă, puteți folosi trandafiri roșii ca accente pentru a adăuga puțină culoare și interes. Alternativ, dacă aveți o grădină cu multe plante verzi, puteți folosi trandafiri albi sau galbeni ca accente pentru a adăuga contrast. 

Culoare și formă 

Culoarea și forma sunt considerații importante atunci când proiectați o grădină cu trandafiri. Culoarea trandafirilor poate adăuga interes și contrast față de celelalte plante din grădină, iar forma trandafirilor poate oferi textură și mișcare.

Atunci când alegeți culorile pentru trandafiri, luați în considerare atât nuanța, cât și intensitatea culorii. De exemplu, un trandafir alb poate avea semnificații diferite, în funcție de faptul că este alb pur sau alb crem. Tipul de trandafir pe care îl alegeți îi va afecta și culoarea. Trandafirii hibrizi de ceai sunt disponibili în multe culori, de la roșu clasic la galben vibrant.

Forma trandafirului poate fi folosită și pentru a crea interes în grădină. Trandafirii vin în multe forme, de la flori rotunde tradiționale la forme mai neobișnuite, cum ar fi cei cu foarte multe petale sau cupe. Mărimea și plasarea florilor pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea interes vizual. 

Textură 

Există multe tipuri diferite de trandafiri și fiecare are propria textură unică. Petalele unui trandafir pot fi netede sau catifelate, iar frunzele pot fi lucioase sau mate.

Atunci când alegeți trandafiri pentru grădina dvs., ar trebui să luați în considerare textura plantei, precum și culoarea și forma florii. Un trandafir cu o textură catifelată va adăuga o notă de lux grădinii tale, în timp ce un trandafir lucios va adăuga un pic de strălucire. Dacă vrei un mix de texturi, alege trandafiri cataratori cu diferite texturi petale și frunze. 

Amestec de trandafiri cu parfumuri diferite 

Dacă îți place mirosul trandafirilor, dar nu te poți decide asupra unui singur parfum, încearcă să amesteci diferite tipuri de trandafiri împreună. În acest fel, vă puteți bucura de parfum fără a fi copleșit de niciun miros. În plus, este o modalitate excelentă de a adăuga interes grădinii tale.

Atunci când alegeți soiuri de trandafiri pentru amestecare, este important să luați în considerare mirosurile lor individuale. Unii trandafiri sunt foarte parfumați, în timp ce alții sunt abia parfumați. De asemenea, veți dori să vă gândiți la efectul general pe care îl urmăriți. Un amestec de mirosuri ușoare și grele poate fi plăcut, sau puteți prefera un singur parfum dominant, cu doar câteva note de accent.

Odată ce ți-ai selectat trandafirii, este timpul să începeți să plantați. Asigurați-vă că le distanțați astfel încât fiecare trandafir să aibă loc să crească. 

Combinarea trandafirilor cu alte plante 

Trandafirii sunt o floare clasică și romantică, asociată cu dragostea și aprecierea. Ele fac un plus frumos oricărei grădini și pot fi combinate cu alte plante pentru a crea un design uimitor. Iată câteva sfaturi despre cum să combinați trandafirii cu alte plante:

1. Echilibrul este cheia. Când combinați trandafiri cu alte plante, asigurați-vă că aveți un design echilibrat. Aceasta înseamnă încorporarea diferitelor culori, texturi și înălțimi pentru a crea un aspect atrăgător și coeziv.

2. Luați în considerare clima. Trandafirii vin într-o varietate de soiuri care pot tolera diferite climate. Asigurați-vă că alegeți trandafiri care vor prospera în clima din zona dvs., precum și selectați plante complementare care se vor descurca bine și în zona dvs. climatică.

3. Puneți imaginația la lucru. Unde vă așezați trandafirii și alte plante în grădină este important pentru a crea un design armonios.

Lavanda este o alegere excelentă pentru grădinile de trandafiri. Florile parfumate și frunzele verzi-argintii arată frumos alături de trandafiri, iar levănțica este cunoscută a fi de ajutor în descurajarea dăunătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here