Implanturile dentare moderne și estetice

0
47

Astăzi, pentru înlocuirea dinților căzuți sau deteriorați, este folosită coroana metalo ceramica. Acesta este un material nou cu performanțe excelente, creat pe bază de metal, care îndeplinește cerințele esteticii ridicate și este utilizat pe scară largă pentru fabricarea protezelor dentare – coroane. Metalul a fost folosit de mult timp la fabricarea protezelor dentare, iar astăzi, sunt utilizate coroane metalo ceramice în clinicile stomatologice. De asemenea, coroanele metalo ceramice sunt folosite și de stomatologii clinicii DentoCare. O astfel de structură are practic un cadru metalic cu un strat ceramic care imită un dinte natural ca formă, culoare și reflectivitate. Pentru fabricarea cadrului se folosesc metale ușoare, dar puternice – aur, platină, paladiu și aliaj de titan. Porțelanul aplicat în straturi pe cadrul metalic nu diferă prin culoare de smalțul natural al dinților și este rezistent la abraziune, coloranți agresivi și microorganisme. Coroana acoperă dintele din toate părțile și este fixată cu ciment dentar special, devenind noua suprafață exterioară a dintelui.

Coroana metalo ceramică – Preț

Protetica dentară metalo ceramică este o modalitate excelentă de a restabili forma, funcția și aspectul dintelui. În plus, coroana întărește țesuturile dentare rămase după distrugere. Comparând costul acestor structuri, putem concluziona că prețurile din diferite clinici diferă semnificativ. Acest lucru se datorează faptului că pentru fabricarea unei proteze sunt utilizate diferite materiale, care au costuri diferite. În clinica dentară DentoCare, prețurile pentru coroana metalo ceramică sunt semnificativ mai mici decât cele ale concurenților, dar fără a economisi materiale.

Coroanele metalo ceramice reprezintă un compromis rezonabil între atractivitate și fiabilitate. Baza metalică este acoperită cu un strat subțire de ceramică. Pentru a pune o coroană pe un dinte, prețul clinicii stomatologice DentoCare pentru acest tip de serviciu, aparține segmentului de mijloc. Durata de viață este de aproximativ 8 ani, iar în cazuri rare, pot apărea așchii și fisuri, ceea ce indică o instalare necorespunzătoare sau o calitate slabă a materialului.

Coroana metalo ceramică – Aspect estetic

Modul în care este așezată pe fața dintelui o coroană dentară, pentru mulți este o chestiune de natură estetică. În acest caz, se folosesc proteze ceramice fără metal. Privind din exterior, coroanele metalo ceramice nu pot fi distinse de un dinte natural sănătos. În fabricație se folosește porțelan (ceramică presată), oxid de aluminiu și dioxid de zirconiu. Coroanele din zirconiu pentru dinții lipsă sunt cea mai comună soluție. Durata lor de viață este de aproximativ 5 ani. Aceste proteze sunt cele mai ieftine din grup, dar și cele mai fragile. De aceea instalarea lor este recomandabilă pe incisivi, unde sarcina de mestecat este minimă.

Tonul mai deschis al coroanelor metalo ceramice, față de protezele din zirconiu, le face preferate în lucrările estetice. Dacă pui o coroană metalo ceramică pe un dinte, va dura aproximativ 10-15 ani, nu se va întuneca în timp, iar materialul se caracterizează prin alergenicitate scăzută. Instalarea unei coroane metalo ceramice ajută la păstrarea unui dinte în descompunere, la refacerea unuia pierdut și la ascunderea imperfecțiunilor estetice ale dinților. Clinica stomatologică DentoCare practică o abordare individuală pentru fiecare pacient și folosește materiale și tehnologii moderne. În același timp, costul lucrării nu este exagerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here