Iubirea, de la un mit frumos la o realitate muncita

0
26

Iubirea este un sentiment unic si atunci cand o simtim, credem ca lumea este la picioarele noastre. Insa, de multe ori ne lasam furati de val si ajungem sa traim o fantezie pe care nimeni nu si-o doreste, una care ne poate face mai mult rau decat bine si care este, in mod sigur, in detrimentul relatiilor de lunga durata. Asa iau nastere miturile iubirii, credinte din popor pe care psihologii incearca de ani de zile sa le aduca la cunostinta oamenilor, pentru ca ei sa simta mai adevarat si sa fie mai realisti si mai atenti la cei de langa ei.

Cele mai importante mituri spun ca nu exista decat o singura iubire. Multe filme romantice tind sa intareasca o astfel de idee, insa realitatea o contrazice in fiecare zi. Fiecare, mai tanar sau mai batran, crede ca a intalnit marea iubirea si ajunge sa o piarda. Apoi o gaseste din nou si, daca are noroc, ajunge sa o pastreze. Daca nu, mai incearca o data. Este un fapt de viata, insa unul la care suntem orbi. Asadar, iubirea vine si pleaca si este de datoria noastra sa decidem cine o merita, stiind in mod cert ca vor mai fi si alte sanse.

La fel de gresit este si sa credem ca totul dureaza o viata. “Au trait fericiti pana la adanci batraneti” este o expresie din basme, unde batranetile tin doar pana la pagina urmatoare. Iubirea si o relatie buna este un lucru pentru care se lupta din greu, dar care poate sa fie distrus foarte usor. Si chiar daca exista exemple si mereu trebuie sa fim optimisti, nu trebuie sa ne pierdem nici realismul si sa acceptam ca lucrurile pot merge si prost.

Iubirea nu schimba pe nimeni si nici nu ar trebui sa o faca

Euforia indragostirii este un sentiment bine cunoscut. Zilele sunt mai luminoase si oamenii mai buni atunci cand ne indragostim, fie si de persoana gresita. Insa, multi cred ca romantismul este de ajuns pentru ca partenerul sa devina altcineva. Multe femeii cred ca un barbat rau va deveni bun de dragul lor, insa o astfel de gandire nu face decat sa sadeasca semintele dezamagirii. Adevarul crud ca este nimeni nu se schimba atat de usor si cine este rau la inceputul relatiei, va ramane asa pana la finalul ei. Asa ca aveti grija si alegeti atent partenerul, pentru ca iubirea nu schimba tot.

Si daca tot suntem la capitolul sfaturi bune pentru o viata fericita, studiile de specialitate arata ca marea iubire se alege dintre cei care ne seamana. Asadar, tindem sa ii alegem pe cei din aceasi clasa sociala cu noi, din aceeasi tara si cultura. Insa, cum multe femei inca mai spera la “printul pe cal alb” (asa cum modele din media le spun sa o faca, intr-un mod total gresit), partenerul ideal ar putea sa treaca, neaobservat, pe langa ele. Din pacate, salvatorii si afaceristii bogati sunt in numar limitat, iar interesele lor sunt, rareori, atat de nevinovate pe cat ne-am dori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here