Semnele unei casnicii bolnave

0
395
71575458 - loving couple in bed, woman in pajamas of black lace in the foreground. man embraces and kisses a woman. concept: a problem between a man and a woman

Trebuie sa fii capabila sa recunosti semnele unei casnicii „bolnave” inainte de a fi prea tarziu, chiar daca acestea nu sunt placute si dor.

Zig Ziglar ne spune ca este necesar ca intr-o casnicie sa fim buni unul cu celalalt si cel mai important intr-o casnicie este sa iti asculti partenerul.

Neascultarea partenerului este problema numarul 1 in familiile de azi. Cand nu ascultati, cand veniti cu argumente care inchid, cand nu acordati atentie conversatiilor simple, nu setati casatoria pentru secces.

Conform studiilor, 98% dintre femei afirma ca au nevoie sa fie ascultate, iar cele mai dese excese de furie ale femeilor sunt datorate faptului ca nu sunt ascultate. 71% dintre femeile chestionate au afirmat ca au renuntat la incercarile de a vorbi cu partenerul, deoarece el nu asculta. Aceste procente sunt foarte mari. Comunicarea este cheia pentru relatiile de succes, iar ascultarea face parte din comunicare.

Atunci cand pui un zid de piatra, cand inchizi cu un argument, cand nu acorzi atentie partenerului, ii arati ca nu iti pasa, ca nu pretuiesti timpul lui. Daca vi se spune nu pretuiti timpul lui, sau el nu iti pretuieste timpul tau, este un semn trist ca aceasta este o casnicie bolnava. Din fericire, boala nu trebuie sa fie fatala.
Puteti lua masuri pentru a remedia acest lucru in casatorie, daca incepeti sa va ascultati recicproc. Discutati cu partenerul despre ce se intampla. Da partenerului sansa de a spune ce il deranjeaza, apoi da-ti tie posibilitatea de spune ce se intampla cu tine, ce ti-ai dori, ce te deranjeaza.
Daca puteti deschide calea spre comunicare, casatoria voastra va deveni cu siguranta una sanatoasa, fericita si de succes. Deschide-ti urechile si inchide-ti gura pentru a-l asculta pe celalalt. Fa o incercare si vezi ce se intampla. Fa-ti timp pentru comunicare, relationare, si vei fi uimit ce afect va avea acest lucru aspra casniciei tale.

sursa: ziglarvault.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here